Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Fasciahieronta

 

Onko fasciahieronta sinulle outo käsite?  Haittaako jäykkyys, kivut ja jähmeys elämääsi?

Sitkeiden vaivojen syy löytyy usein fascioista.

 

Fasciat ovat lihaskalvoa ja ne peittävät koko kehomme. Siihen kuuluvat esimerkiksi lihasten sisäiset ja niitä ympäröivät kalvorakenteet, jänteet, nivelsiteet ja - kapselit sekä sisäelinten kalvorakenteet. Se on kolmiulotteinen rihmastomainen rakennelma jonka sisällä on perusainetta. Olet varmaan joskus ostanut kaupasta lihaa ja nähnyt siinä olevan valkoisen kalvon lihaa peittämässä. Myös ihmisillä on tälläistä kalvoa, jotka pitävät lihaksemme kasassa. Kalvoja on sekä pinnalla että pintaa syvemmällä. Nämä kalvot saattavat kovettua ja jäykistyä, jotka kiristyessään voivat aiheuttaa monia vaivoja. 

 

Tätä hierontatapaa voin suositella kokeilemaan esim. niska-hartiaseudun kireyksien kanssa kamppaileville, joille ei tunnu tavallinen hieronta auttavan tarpeeksi. Fasciasta voi tulla tiukka mm. huonon ryhdin vuoksi. Käsittely sopii hyvin myös tenniskyynärpään hoitoon. Fascia eli lihaskalvo ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia. 


Käsittelyä tehdään hitaalla liukuvalla liikkeellä sekä hyvällä kitkalla. Tämä irrottaa lihasten päällä olevat lihaskalvot toisistaan, venyttää ja lisää elastisuutta niissä. Hieronnan suunta myös vaihtelee. Hieronnassa pyritään parantamaan fascian aineenvaihduntaa ja saamaan sitä venymään. Fascian pitäisi sisältää 60 - 80 % nestettä, kosteus antaa lihaskalvolle elastisen ominaisuuden. Käsittelyä voidaan tehdä lihaksen ollessa lepotilassa tai venytyksessä tarpeen mukaan. Fascioita on monta kerrosta ja niiden pitäisi päästä liukumaan toisiinsa nähden. Fascian käsittely tuo usein kudoksen vapautumisen tai rentoutumisen tunteen, jolloin myös asiakkaan kokema kipu yleensä lievenee, kudoksen liikkuvuus ja verenkierto paranee.

 

Tämä on tehokas täsmähoito kehon ongelma alueille, suosittelemme kokeilemaan!

 

Voit valita 30 tai 45 minuutin pituisen hoidon.